Besøk gjerne våre 2 fysiske butikker her:

Sømsenteret AS

 

Historien om Sømsenteret startet i 1967 . Således den eldste butikk som fortsatt er tilstede i det Norske marked.

Produktutvalget startet med Pfaff symaskiner og Pfaff sytilbehør og nåler. Opprinnelsen er som i de fleste sammenhenger en etablering i Oslo i 1957. Det sentrale er at allerede for 52 år siden ble det solgt Pfaff symaskiner av nålevende person, som virkelig må erkjennes som nestor i sammenhengen symaskiner,

Sømsenteret hadde disse varene fra start sytilbehør, sykurs og materiale til syformål, som stoff , sytilbehør, garn.

Den gang var Singer den største konkurrenten og Husqvarna hang seg på som en god nummer to. Husqvarna Viking ble etter hvert størst i det norske marked, ikke usannsynlig fordi symaskinen ble produsert i Sverige. Singer fra 1851 er eldste varemerke på symaskiner i verdens- markedet. Deretter fulgte Pfaff, Husqvarna viking , Bernina og Brother i etterkrigstid,

 

Så etablerte hver og en av symaskin -merkene Singer, Pfaff, Husqvarna viking og Bernina sine salgsledd i Norge, hvor Singer startet aller først. Det ble etablert avdelinger rundt om i landet hvor salget for det meste skjedde gjennom selgere som reiste fra hus til hus. Ingen tvil om at dette direkte salget var effektivt og mange selgere av symaskiner, støvsugere, strikkemaskiner, industrimaskiner og broderimaskiner ble velholdne.

 

Sying som nødvendighet kom fram ved at det som var ferdig konfeksjon i de fleste sammenhenger ble for kostbart. En symaskin var således en høyt verdsatt bruks gjenstand som måtte på plass i alle husholdninger. Alle brukte sin Pfaff , Singer , Husqvarna viking, Bernina eller Brother fordi de måtte.

 

Det ble etter hvert utviklet symaskiner som er/var mere spesialisert. Vi fikk oppleggs- maskiner, overlock- maskiner og broderi- maskiner. Det kom også noen nye merker inn i landet som Juki symaskiner, Janome symaskiner, Toyota syamskiner og Jaguar symaskiner.

 

Sømsenteret som på dette tidspunktet hadde navnet Pfaff Symaskiner Norsk AS, akkurat som Bernina, Husqvarna og Singer med sine tilsvarende tilpassende salgsledd og navn.

Allerede i midten av 70 tallet ble mye av landets avdelingskontorer/butikker privatisert, således oppsto allerede Pfaff Sømsenteret på dette tidspunkt, igjen det første selskap på private hender utefra landets representanter/ produsenten sine datter selskaper.

 

Sømsenteret ble privatisert og ble den største aktørene i det norske markedet med Symaskiner, stoffer, garn og sytilbehør .

 

Symaskinene ble hele tiden utviklet til å utføre alle syfunksjoner maskinelt fra knapphull til å sy i knapper. Automatene i fabrikkproduksjon monterer maskinelt lommer på en bluse, skjorte eller for den saks skyld en dressjakke helt automatisk.

Det som hadde vært håndarbeid, ble nå mer og mer sydd/brodert, sydd sammen/ lagt opp maskinelt. Etterligning til husholdning sying ble hentet fra industrien, som tidlig benyttet overlockmaskiner og den videreutviklede Coverlockmaskinen. Disse symaskinene var så spesialisert, at de gjerne hadde en funksjon eller to, som kombinerte sying, hekling og brodering.

 

Det ble utviklet hjelpemidler som nålitræder og stoppefunksjon gjennom friarmen. Pfaff var først ute med nålitræder i 1951 , Bernina hadde utviklet kneløfter og friarm før andre, Singer kom med den første elektroniske symaskinen i 1978.

 

Svakheten ved at transporten kun skjedde ved transportør under de stoff lag som skulle sys sammen ble allerede i husholdningssymaskin - sammenheng løst i 1969. igjen så var det Pfaff symaskin som var innovatøren. Felles for disse ulike oppfinnelsene var at det ble ganske raskt kopiert av andre, men Pfaff var alene hele 40 år med sin IDT-” intergrert dual transport” overtransportør.

Merkene Bernina, Singer og Husqvarna viking laget til en patent som eliminerte trykkflatens bremsende effekt – en overtransportfot – som en medløper til undertransportøren. Denne hadde imidlertid ingen egen transporteffekt.

Når Pfaff alene så lenge kunne presentere overtransportøren IDT, så ble det behov for å tydelig gjøre hva denne fordel representerte. Bil var således nærliggende, det ble synonymt og snakke om firehjulstrekk og overtransportør.

 

Gjennom 80 og 90 tallet ble det etter hvert over 200 selvstendige symaskinforhandlere i Norge og Sømsenteret som i mellom tiden også hadde tatt navnet Pfaff Norge.

Pfaff Norge etablerte egne butikker med stoff, symaskiner, lappestoffer, sømartikler , garn og utstyr for lappeteknikk i Trondheim, Liertoppen, Skippergata, Øvre Slottsgt. Akersgt. Og Gjøvik.

 

I 1992 ble aktiviteten både vis a vis egne butikker og et forhandlernett med 100 talls forhandlere flyttet til Gjøvik. Ut fra Gjøvik etablerte seg fra år 2000 firmanavnet Sømsenteret seg ,som etter hvert hadde tatt med seg i sitt assortiment Singer symaskiner. Singer strykemaskiner og Singer strikkemaskin. Dette sammen med Pfaff symaskin og Pfaff stryke og strikkemaskin, gjorde at de håndarbeidene kunne få maskinell bistand til sitt arbeid som etter hvert bar mer preg av hobby, da dette med behovet etter hvert hadde falt mer og mer ut.

 

I 2000 tok også Sømsenteret over 1 butikk som tilhørte Bernina og en som til hørte Husqvarna viking i Oslo sentrum.

 

Ved PC sin inntreden ble det naturlig at symaskiner skulle samarbeide med disse. Symaskinen ble PC kompatibel noe som innebar at hobby/syeren også kunne programmere sine syoppgaver. Som i alle bransjer er det i symaskin- bransjen oppstått nødvendig markeds tilpassing som lyder;, salg, avslag, gode tilbud, billigst størst eldst og best.

Å leve over og opp til relativt færre kunder som ønsker seg det beste billigst mulig har vært en utfordring som Sømsenteret har tilpasset seg ved å markedsføre stort sett de symaskiner /varemerker som eksisterer i sine butikker i dag, som er merkene Singer, Husqvarna viking, Pfaff, Bernina, Brother og Juki.

 

Fra 2011 har Sømsenteret blitt en av de største aktører på web med det største utvalget av symaskin merkene Singer, Husqvarna viking, Pfaff, Bernina, Brother og Juki,

 

vi jobber nå med å bli den største aktør på web med garn, stoffer, sytilbehør.

 

Fra høsten 2016 vil vi allerede være med det største utvalget av sytilbehør på web

 

.Ut over vinteren vil det komme mange nye produkter ut på nettsidene våres , så jeg anbefaller alle å følge med på dette.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.