Kjøpsvilkår

 

 

Pris

For produkter som inngår i ulike kampanjer så gjelder prisene i aktuell kampanjeperiode. På enkelte produkter kan prisene endres oftere grunnet endrede innkjøpspriser og/eller andre endringer utenfor Sømsenterets kontroll.
Prisene er i norske kroner og inkluderer MVA (for tiden 25%).

 

Vi reserverer oss for prisfeil og prisendringer grunnet endret MVA, unormalt store forandringer i valutaen eller innkjøpsprisene. Ved åpenbart feilaktig prissatte varer forbeholder Sømsenteret seg retten til å annullere ordren.

 

Angrerett og åpent kjøp

I henhold til angrerettloven (Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler av 2014 nr. 27) har du som forbruker rett til å angre ditt kjøp innen 14 dager etter at du mottok varene.
 
Dersom du vil benytte deg av angreretten, må du gi selger beskjed så snart som mulig og senest innen den dagen fristen går ut. Vi vil anbefale at du benytter deg av dette angreskjemaet fra regjeringen:

https://signform.no/dss/component/signform/?view=form&id=1096
 
Benytter du deg av angrerett og har fått gratis frakt vil vi belaste deg for frakt.
 
Man kan ikke returnere eller avbestille bestilingsvarer. Klippet metervarer kan heller ikke returneres eller avbestilles.

 

 

 

Reklamasjon og garanti

Vi har 5 års garanti på symaskiner.
Vår garanti påvirker ikke de lovfestede rettighetene du har som forbruker gjennom forbrukerkjøpsloven.
Ved Reklamasjon og garanti betaler kunden returfrakt.
 

Ettersom forskjellige skjermer har forskjellig fargegjengivning er ikke fargen til stoffer og metervare en gyldig reklamasjonsgrunn.


Se mer om dine forbrukerrettigheter på www.forbrukerradet.no.
 

Personvern

Sømsenteret er ansvarlig for de personopplysninger du har gitt oss når du registrerer deg for å handle online eller gjennom telefon, faks eller brev. Da godtar du også at vi kan bruke disse opplysningene til å fullføre våre forpliktelser ovenfor deg, og gi deg best mulig service. Opplysningene kan også benyttes til markedsføring, for eksempel til utsendelse av katalog eller tilbud.
 
Vil du gjøre noen endringer av opplysningene, kan du logge inn og endre din profil i vår nettbutikk, eller du kan kontakte vårt kundesenter for hjelp.

 

 

Svea kjøpsvilkår:
 

Faktura:

Ved betaling med faktura samarbeider vi med Svea Finans NUF. For å betale med faktura må du angi ditt personnummer eller organisasjonsnummer, det vil da bli gjort en kredittsjekk. Forutsetningen for å betale med faktura er blant annet at du er folkeregistrert i Norge og over 18 år. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger. Samtlige faktura er overdratt til Svea Finans NUF sin eiendom, og befriende betaling skal kun skje til Svea Finans NUF. Fakturaens betalingsvilkår er 14 dager. Ved for sen betaling vil det påløpe purregebyr og forsinkelsesrenter. Ved uteblivelse av betaling vil fakturaen bli overdratt til inkasso.
 

Delbetaling:

Gjennom vårt samarbeid med Svea Finans NUF kan du tegne en kontokreditavtale og dermed delbetale ditt kjøp. Kredittiden velger du med å krysse av i det kampanjealternativet som passer for deg. Kjøpet kan alltid betales i sin helhet når som helst, innen forfall.
For å betale med delbetaling må du angi ditt personnummer, det vil da bli gjort en kredittsjekk. Forutsetningen for å ha delbetaling er blant annet at du er folkeregistrert i Norge og over 18 år. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.
Eksempel på effektiv rente ved kjøp på 10 000kr, varighet 12 måneder, 0% rente, etableringsgebyr 195, termingebyr 35 kr: 10,68%
Har du spørsmål kan du ringe 73 93 06 70 for mer informasjon.
 
Allmenne vilkår finner du her.
Standardisert europeisk opplysninger om forbrukerkreditt finner du her.

 

 

Klarna Kjøpsvilkår

Faktura

Kjøp nå - betal etter levering

Når du velger Klarna faktura handler du trygt og enkelt. Du trenger aldri å oppgi kortinformasjon, og du betaler alltid etter at du har mottatt varene dine.

 • Få varen hjem før du betaler

 • Betalingstid - alltid minst 14 dager

 • Du behøver aldri å oppgi kortinformasjon

 • 14 dagers angrerett i henhold til angrerettloven*

 • Du kan laste ned dine fakturaer på klarna.no

 • Mulighet for delbetaling

 

Betalingsvilkår

Kredittiden for kjøpet er 14 dager fra fakturadato, og fakturagebyret er 0 kr. Fakturaen sendes i forbindelse med levering.
Hvis betaling unnlates tilkommer et purregebyr på 67,00 kr, samt en forsinkelsesrente på 8,75%.  Ved fortsatt utelatt betaling sendes et inkassovarsel med nytt purregebyr. Kravet blir deretter sendt til inkasso og ytterligere omkostninger vil påløpe.

 

Kredittsjekk

Når du velger Klarna som betalingsløsning kan det bli gjort en kredittsjekk. Dersom kredittsjekk blir foretatt, vil et gjenpartsbrev sendes enten elektronisk eller per post.

 

Omvandling av faktura til fleksibel delbetaling

På din faktura kan du bli tilbudt å betale et lavere beløp i stedet for å betale hele fakturaen med en gang. Om du velger å betale et lavere beløp enn totalbeløpet, anses dette som en søknad om å endre fakturaen til fleksibel delbetaling. Du betaler da i egen takt, men minst 95 kr per måned.
Ved et kjøp på f.eks. 5 000 kr tilkommer ingen etableringsgebyr. Årsrenten er 22% og månedlig administrasjonsgebyr er 45 kr, hvilket utgjør en effektiv rente på 48,56 %. Prisen på kredittkjøpet blir da 6 156 kr med 12 delbetalinger på 513 kr stk. Dette eksempelet forutsetter at delbetalingen skjer over et år.
Allmenne vilkår finner du her.

 

Bruk av personopplysninger

Personopplysninger behandles i henhold til gjeldende lovverk. Klarna bruker personopplysninger først og fremst for å utføre kundeanalyser, identifikasjoner, kredittvurderinger og til markedsføring. Ditt kundenummer hos Klarna er ditt fødselsnummer. Se Klarna sine retningslinjer for personvern for en nærmere beskrivelse av hvordan vi håndterer personopplysninger.

Ved å benytte deg av Klarna sine betalingsløsninger godkjenner du at vi anvender dine personopplysninger i henhold til Klarnas retningslinjer for personvern, inklusiv eventuell overføring til særskilt utvalgte samarbeidspartnere eller stater utenfor EU/EØS-området.
* Gjelder ikke for varer og tjenester som f.eks. flyreiser, evenement og spesialtilpassede varer.

 

Konto - delbetal i ditt eget tempo!

Vær oppmerksom på at når du velger delbetaling i forbindelse med ditt kjøp er dette et tilbud om delbetaling. Den faktiske kontoavtalen inngås senere i forbindelse med at kontoavtalen sendes til din folkeregistrerte adresse.
Dette er betalingsmåten for deg som selv vil bestemme hvor mye du ønsker å betale hver måned. Du får alltid varene dine hjem før du betaler, og du får også mulighet til å samle alle dine delbetalingskjøp på en og samme konto. Det betyr kun en faktura uansett antall kjøp med Klarna konto i de butikker vi samarbeider med.

 

 • Få alltid hjem varen før du betaler

 • Betal fra 95 kr i mnd. eller 1/24 av totalbeløpet

 • Du behøver aldri å oppgi kortinformasjon

 • Alle kjøpene dine samles på en konto og dermed på en og samme faktura

 • Kjøp nå - betal i slutten av neste måned

 • Ett administrasjonsgebyr på 45 kr uansett antall kjøp

 • Du kan når som helst betale hele beløpet

 

Ved for eksempel et kjøp på 5000 kr med Klarna konto basisvilkår tilkommer det ingen etableringsgebyr. Årsrenten er 22 % hvilket utgjør en effektiv rente på 48,56 %. Prisen på kredittkjøpet er 6156 kr med 12 delbetalinger på 513 kr stk. Eksempelet forutsetter at delbetalingen pågår over 12 måneder. Vær oppmerksom på at minimumsbeløp per måned på produktnivå ikke er det samme som for kontoen i sin helhet. Det er alltid minimum 95 kr per måned.
Når du velger Klarna som betalingsløsning kan det foretas en kredittsjekk. Dersom kredittsjekk foretas vil et gjenpartsbrev sendes enten elektronisk eller per post. Personopplysninger behandles i henhold til gjeldende lovverk.
Klarna håndterer personopplysninger for å utføre kundeanalyser, identifikasjoner, kredittvurderinger og markedsføring. Ditt fødselsnummer er også ditt kundenummer hos Klarna. Dersom du ikke velger å gå inn på kontoavtalen du får sendt til din folkeregistrerte adresse, så gjelder likevel avsnittet om fakturavilkår i de allmenne kontovilkårene, se linken under.

 

Kontovilkår

Les her.