Våre leverandører

 

 

 

 

Vi i Sømsenteret ønsker å være så transparante som mulig, slik at du vet hvor det du kjøper kommer fra. Her har vi laget en oversikt over alle våre leverandører, hvor de er basert og litt om deres filosofi. Dette håper vi kan være med på å oppfordre andre forhandlere til det samme, og sette søkelyset på en mer bærekraftig handelskultur.

 

Denne siden er for øyeblikket under utforming! Fremover vil dere se flere leverandører med mer utfyllende informasjon dukke opp på denne siden.

 


SYMASKINER


 

VSM NORGE

Bernina Nordic

Vi er stolte av å være forhandler av en av verdens aller beste symaskinmerker: sveitsiske Bernina. Vi importerer våre maskiner gjennom den nordiske Bernina-leverandøren Bernina Nordic.

I tillegg til å produsere symaskiner og overlockere i toppklasse er Bernina også utrolig transparante produsenter, noe vi setter utrolig stor pris på! På Bernina sine hjemmesider kan du lese om deres to fabrikker i Sveits og Thailand og standarden de holder.


STOFFER


 

Fabric House

 

Britiske Fabric House har røtter tilbake til det 19. århundre, og er en av Europas ledende tekstilleverandører i mindre skala. Leverandøren åpner dørene for at butikker og designere kan kjøpe tekstiler av høy kvalitet i lavere kvantum – noe som gjør at vi kan ta flere sjanser på nisjer og spesielle moteriktige stoffer uten å være redd for at vi vil ende opp med mange meter som må kastes. Vinn for oss, vinn for deg og vinn for miljøet!

Nooteboom Textiles

 

Vår leverandør Nooteboom Textiles er basert i Nederland og tilbyr et vanvittig bredt sortiment av stoffer. De aller fleste av våre basics kommer fra Nooteboom, ettersom de konsistent leverer gode basics i tillegg til flotte motestoffer.

Liberty Fabrics

 

Liberty Fabrics trenger knapt noen introduksjon, kjent som en av verdens fremste leverandører av stoffer i mange år. Det britiske firmaet har hatt en såpass stor påvirkning på stoffsalgets historie at Art Nouveau perioden i Italia ofte kalles "Liberty Style".

 

Stoffene til Liberty har mønstre malt for hånd (mange er hentet fra deres historiske samling med over 50 000 håndlagde trykk), og er ofte trykt opp i Liberty Fabrics egne stoffabrikk nord i Italia.

DEVETEX

 

DEVTEX er en tysk produsent av tekniske stoffer, og i vårt tilfelle vår hovedleverandør av fórstoffer. Alle stoffene deres er følger Oeko-Tex Standard 100 og er sertfisert.

 

Stoffene til DEVETEX er produsert i deres egne fabrikker i Tyskland.

Miguel Alemany

 

Våre mest eksklusive stoffer kommer fra Spania og familiebedriften Miguel Alemany. Her produseres Chanel tweed, silke og jaquard, og høy kvalitet preger alle stoffene – alt produsert i Spania med tråder produsert i Europa. På Facebook og Instagram viser produsenten frem videoklipp fra vevingen av stoffene for en transparant tekstilproduksjon.

Paapii Design

 

Paapii er et finsk merke som produserer mønstrede stoffer i leken stil, alltid av 100% økologisk bomull.

 

Bærekraftig drift er noe som er spesielt viktig for Paapii, og det liker vi! Produktene deres produseres i Litauen og Finnland (lavere shippingutslipp for oss!), og fabrikken deres i finnland er drevet av 50-60% fornybar energi.

meetMilk

 

Den danske tekstilleverandøren meetMilk er vårt nyeste tilskudd i leverandørfamilien vår, og så glade vi er for å ha dem her! Stoffene som kommer herfra har ikke reist lengre enn fra Danmark (hurra for lavere shippingutslipp!) og er alle sammen laget av bærekraftig materiale!

 

meetMilks bærekraftige stoffer er av høy kvalitet, god slitestyrke og nydelige farger i en stor variasjon av teksturer. Stoffene fra meetMilk passer perfekt til syere som ønsker å sy sin egen garderobe samtidig som de ønsker et miljøvennlig og bærekraftig alternativ.

mind the MAKER

 

 

mind the MAKER er en stoffprodusent fra 2018, skapt av mennesker som brenner for stoffer. Målet deres er å tilby stoffer av høy kvalitet der skapere er i fokus.

 

Selskapet designer og utviklser kolleksjonene sine selv. De presenterer et godt utvalg av basics i høy kvalitet, og en god del mønstre og motestoffer som kommer og går.

 

mind the MAKER er basert i Danmark. Strikkede stoffer er produsert i Tyrkia og Portugal, og stoffer med prints er produsert i Tyrkia. Denim, canvas og twill produseres i Kina. mind the MAKER har en høy standard på sin etiske og miljøvennlige produksjon, noe du kan lese mer om på deres nettsider.

Tygdrömmar

 

Svenske Tygdrömmar tilbyd egenproduserte økologiske stoffer som passer like godt til voksne som barn! De har gode samarbeid med flere designere, og designer også noen mønstre selv. Stoffene er trykt på egenproduserte stoffer i GOTS-sertiserte fabrikker i Europa – slik at de har full kontroll over hele produksjonen. Vi stoler på at Tygdrömmar er nøye med å både holde god kvalitet på stoffene sine, i tillegg til å bidra til en bærekraftig utvikling.


SYTILBEHØR


 

Villy Jensen

 

Danske Villy Jensen er en av Skandinavias største leverandører av sytilbehør, og der vi får de aller fleste produktene våre i denne kategorien. Blant sortimentet deres er et stort utvalg kvalitetsprodukter fra blant annet Prym, YKK og Schmetz.

 

 

Hjelmtvedt

 

De norske familiebedriften Hjelmtvedt har hovedlager og kontor på Drammen, og leverer flotte kortreiste knapper og sytilbehør.


GARN


 

Sandnes Garn

 

Vi selger Sandnes Garn i nettbutikken vår, og i butikk i Gjøvik.

 

SANDNES GARN AS produserer både kardegarn og kamgarn.
I kardegarn prosessen brukes det for det meste norsk høstull. Den kjøpes inn ubehandlet fra klipp av sauen, og blir vasket før ullen kardes og spinnes til tråd, som igjen tvinnes, farges og nøstes. I dag er den største kvaliteten innen kardegarn, FRITIDSGARN.


Som råvare til kamgarn-spinneriet kjøpes ull som er vasket og kjemmet. Dette kan være norsk ull, som i PEER GYNT, men det meste kommer fra Uruguay i Sør Amerika. Råvaren går først gjennom våre forberedelses maskiner (strekken) før den blir spunnet til tråd. Videre hesples, farges og nøstes den. De største kamgarn-kvalitetene er SMART, SISU, PEER GYNT og BABYULL LANETT.


SANDNES GARN AS leverer også alpakka- og bomullsgarn. Disse kvalitetene blir kjøpt inn ubehandlet på spoler og blir hesplet, farget og nøstet i fabrikken.

Solberg Spinderi

 

Vi selger garn fra Solberg Spinderi i vår nettbutikk, og i butikk i Gjøvik.

 

Solberg Spinderi er stiftet så tidlig som i 1818, og var en av de tidligste industriene i Norge. Du kan lese om produsenten sin lange historie på deres hjemmeside!

 

Solberg Spinderi er ikke lengre i drift, da nedgangstider i bransjen førte til forflytting av produksjonen til Portugal. Administrasjonen derimot forble i Drammen, og er for øyeblikket drevet av et lidenskapelig ektepar med hjerter som banker for både tekstiler, historie og hverandre.

Rowan

 

Det britiske garnmerket Rowan er et som bygger på kvalitet, god designer-drevet inspirasjon og bruksmuligheter. Firmaet tar stor avstand til diskriminering, har en sterk miljøprofil og sørger for at alle samarbeidspartnere er av høy kvalitet med et godt etisk kompass. De setter en stor standard til dyrevelferd, og har alltid store krav til sine partnere. Det gleder oss!

 

Når du kjøper garn fra Rowan kan du alltid være helt sikker på at plagget ditt har satt et så lite miljøavtrykk som mulig, samtidig som produksjonen har vært etisk.

Regia

 

Schachenmayr REGIA er en verdensledende produsent av slitesterke garn til sokker fra Tyskland. Med samarbeidskolleksjoner med flere annerkjente designere tilbyr produsenten både ensfargede garn, og garn med innebygde mønstereffekter som dukker opp mens du strikker.

 

Dyrevelferd og respekt for miljøet er viktig for Regia, og de sørger derfor for at deres leverandører av ull ikke driver med mulesing. De aller fleste av Regias garn er også OEKO-TEX sertifisert.

 

Regia sokkegarn har en 10-års garanti, noe du kan lese mer om på deres hjemmeside.

Rauma

 

Rauma Garn leverer et bredt utvalg garnkvaliteter til mer enn 300 garnbutikker over hele landet.

 

I sortimentet deres finner du kvaliteter i merinoull, alpakka, lin, bomull, mohair og silke, samt mange spennende effektgarn. Men det vi er aller mest stolte av, er garnet som de spinner selv på fabrikken deres – i 100% norsk ull. Blant Raumas garn finner du noe for en hver smak, og helt sikkert et garn som passer til ditt prosjekt!

 

Rauma Garn er en del av Rauma Ullvarefabrikk, i likhet med Rauma Collection og Røros Tweed.

Garnfabrikken ligger på Veblungsnes i Romsdalen. Her har det blitt spunnet garn helt siden 1927. Alle prosesser foregår under ett tak og Rauma kontrollerer kvaliteten i alle ledd: ullblanding, karding, spinning, tvinning, hesping, farging og nøsting. De vet at hvert ledd i verdikjeden er avgjørende for kvaliteten på sluttproduktet.

Järbo garn

 

De tekstile tradisjonene på det lille stedet Järbo utenfor Sandviken går helt tilbake til 1890-tallet. Ullvarefabrikken utgjorde et sentrum i samfunnet, og i tillegg til garnproduksjon omfattet den også bearbeiding, farging og veving.

 

Ved å samle profilerte designere fra Sverige og Norden, tilbyr Järbo design på utrolig høyt nivå til strømpegarnene sine.

Du store alpakka

 

Du Store Alpakka er en garngrossist som har spesialisert seg på alpakkagarn. Du Store Alpakka selger garn i det eksklusive markedssegmentet, og har nærmere 350 fagbutikker som kunder i Norge.

 

Du Store Alpakka har også et varmt hjerte for dette fantastiske garnet, og for de fine menneskene som bor tett sammen med dyreflokken sin høyt oppe i Andesfjellene. Du Store Alpakka har derfor vært en pådriver for å bygge og drifte Mirasolskolen, som ble etablert for å gi skolegang til de fattige gjeterbarna i Andesfjellene. Skolen finansieres ved at 1 dollar av hver solgte kilo garn går driften. I tillegg finnes det en fadderordning. Hver gang du kjøper garn i fra Du Store Alpakka, bidrar du også til en bedre fremtid for de fattige gjeterbarna. Og du kan være helt trygg på at hjelpen kommer frem, fordi Du Store Alpakka tar seg av administrasjonen.

Drops

 

Drops er en av våre mest populære garnprodusenter! De er kjent for å produsere rimelig garn, i tillegg til å ha et imponerende utvalg med gratis strikkeoppskrifter og godt illustrerte fremgangsmåter på sin nettside https://www.garnstudio.com/.

 

 

DMC

 

DMC er en av verdens fremste produsenter av broderigarn og heklegarn! Med et utrolig godt omdømme, over 500 forskjellige fargenyanser og hele 1 million tråddukker solgt hver dag (!) er du i godt selskap hvis du velger DMC til dine prosjekter.

 

Hvis du er ute etter inspirasjon til broderiene dine anbefaler vi å ta en titt på DMCs hjemmeside for et stort utvalg gratis broderimønster! Plukk ut et mønster og ta en titt på broderigarnene våre for å finne de riktige fargene du trenger.

Dale garn

 

Dale Garn har et bredt sortiment av både klassisk, rundspunnet ullgarn og flotte bomull- og ull-bomullkvaliteter, samt eksklusive garn i silke, mohair og alpakkafiber.


BRODERI


 

Permin

 


MØNSTER


 

SewFashion Stockholm