Fjern alle
Velg visning:
Filtrer listen etter egne kriterier
Sortèr på:
14%
42,-
49,-
100+
15%
89,-
105,-
100+
14%
59,-
69,-
100+
14%
32,-
37,-
100+
15%
73,-
86,-
100+
14%
60,-
70,-
100+
Sortèr på:

Rauma har spunnet garn siden 1927. Dette er vår historie.

 

Rauma Ullvarefabrikk AS ligger ved utløpet av Rauma elv på Veblungsnes. Starten i 1927 var noen tekstilmaskiner i en eldre sjøbu og tre ansatte. Bedriften gjennomgikk frem til siste krig flere utviklingsfaser for så å bli bombet og totalt slettet med jorden under 2. verdenskrig. Ny fabrikk ble umiddelbart reist.

 

På slutten av 70-tallet ble det satt opp ny fabrikkbygning som suksessivt ga plass til et helt nytt og moderne produksjonsanlegg.

 

RU overtok i 1968 Røros Tweed. Med denne overtagelsen ble all garnproduksjon samlokalisert på Rauma, og Røros Tweed ble utviklet til en moderne veveribedrift. Hovedproduktene der er i dag Rørospledd samt spesialstoff til en rekke av landets bunader.

I 1998 overtok Rauma Ullvarefabrikk den velrenommerte og ledende garngrossisten Per Tryving AS. Med merkevarene Rauma garn og PTgarn kan bedriften i dag tilby det meste en faghandel for garn har behov for.

 

Bedriften overtok samtidig PT-vev AS, som blant annet innebar enerett på salg av Glimåkra vevstoler. Rauma har i dag det mest komplette tilbud av garn og tilbehør til vev. I tillegg til bedriftens spesialitet, vevgarn av spælsau, tilbys vevgarn i alle varianter av ull, bomull, lin og silke.

 

Se våre fysiske butikker her.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.